Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2009

ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ του ΖΑΧΑΡΙΑ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

Μια παρέα παιδιών, ο Ανδρέας, ο Κωστάκης, ο Μαθιός, ο Φάνης, ο Γκέκας, ο Δημητράκης, ο Φουντούλης, ο Γιώργος και άλλοι που πήγαιναν στη έκτη Δημοτικού, αποφάσισαν να πάνε για ένα μήνα διακοπές στα ψηλά βουνά.
Πέρασαν πολλές περιπέτειες, είδαν ποτάμια, δέντρα και πολλά ζώα του δάσους. Έφτιαξαν καλύβες για να μείνουν και ο καθένας έκανε ότι μπορούσε για να συνεισφέρει στη ομάδα.
Ξεπέρασαν τους φόβους τους και παρόλο που ήταν μικρά παιδιά κατάφεραν να ξεπεράσουν τις οποιεσδήποτε δυσκολίες.

Σχόλια:
Καθώς διάβαζα αυτό το βιβλίο ένιωσα πως ταξίδευα κι εγώ μαζί μ' αυτά τα παιδιά. Ένιωσα τους φόβους και τις αγωνίες τους. Πιο πολύ απ' όλα μου άρεσε η συνεργασία αυτής της παρέας. Επίσης μου άρεσε και ο μικρός Φουντούλης που, επειδή ήταν χοντρούλης και ζωηρούλης, οι υπόλοιποι έσπαγαν πλάκα μαζί του.Το βιβλίο αυτό το διάβασε και έγραψε την περίληψή του η Χρύσα Μαλτέζου, μαθήτρια της Ε΄τάξης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όταν ως και η Σ. Αραβία ψάχνει ΟΛΟΕΝΑ πιο ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΑ και ΑΣΥΜΦΟΡΑ για πετρέλαιο στη θάλασσα, ενώ ο Φώσκολος ενεργεί για λογαριασμό ξένου κράτους και έχει ανακοινώσει ο ίδιος πριν λίγα χρόνια* πως τα ΜΙΚΡΟκοιτάσματα που ανακοινώνονται (όπως έκανε τώρα αυτός) είναι ΑΝΕΠΑΡΚΗ για 7 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, αυτά τα λένε όλα:
Πετρέλαιο-βενζίνη αυξήθηκαν 50% μέσα σε ένα χρόνο… Στα 100 δολάρια το βαρέλι το πετρέλαιο και λιμούς θέλει ο ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ ΟΠΕΚ...
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/09/100-opec.html
ΤΡΕΜΟΥΝ ΚΑΙ οι γερμαναραίοι για το ΤΕΛΟΣ τού πετρελαίου από ΦΕΤΟΣ!...
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/09/blog-post_45.html
ΤΙ θα τρώμε μόλις φτάσει το λίτρο στα 3-4 ευρώ;

Αφού ξοδεύονται ΠΕΝΤΕ βαρέλια για άντληση-καθαρισμό-μεταφορά για να καταναλωθεί άλλο ΕΝΑ, άρα ΟΥΤΕ το ΕΝΑ ΠΕΜΠΤΟ δεν πρόκειται να "αξιοποιηθεί" από τα τελευταία αποθέματα πετρελαίου
Έκθεση των δολαριανών στρατηγών (Γκάρντιαν, 11-4-2010*) ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ότι με 30 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ετήσια κατανάλωση για 7 δισεκατομμύρια καταναλωτές, όχι μόνο δεν πρόκειται να αντληθούν ούτε τα μισά από τα υπάρχοντα κοιτάσματα (αφού όσο λιγοστεύει το πετρέλαιο ΑΚΡΙΒΑΙΝΕΙ και γίνεται ΑΣΥΜΦΟΡΗ η άντλησή του σε ολοένα ΑΣΤΑΘΕΣΤΕΡΕΣ συνθήκες – το ίδιο και οι ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ-ΑΣΥΜΦΟΡΕΣ ψευτοεναλλακτικές ΣΥΣΚΕΥΕΣ, που φτιάχνονται με σπατάλη καυσίμων-μετάλλων…), αλλά το 2012 ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ αποθέματα καυσίμων και θα αρχίσει παγκόσμιο χάος (μιας και οι εγωμανείς δε νοιάζονται για αποκέντρωση σε ΑΥΤΑΡΚΗ χωριά).
Αφού επί αιώνες λύσσαξαν οι πολεμοκάπηλοι μονοκαλλιεργητές Κάιν για υπερπληθυσμό αναλώσιμων μισθοφόρων-καταναλωτών, τώρα νομίζουν οι ματαιόδοξοι ότι με φοροεξόντωση, αντί για ειρηνικό έλεγχο των γεννήσεων, θα μας αραιώσουν για να απομείνουν με τα τελευταία βαρέλια πετρελαίου. Λογαριάζουν χωρίς τη γνωστή ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ να ελέγξουν τυφώνες, ήλιο, ηφαίστεια και πολλά άλλα!
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ για να συνεχίσουμε μετά την ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ των εγωμανών!
*http://www.guardian.co.uk/business/2010/apr/11/peak-oil-production-supply
http://library.tee.gr/digital/m2069/m2069_foskolos.pdf
http://www.youtube.com/watch?v=dyRcF6qDwY8