Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

ΟΤΑΝ ΧΑΘΗΚΕ Ο ΚΥΡ ΜΕΝΤΙΟΣ της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΑΝΕΖΙΝΗ-ΛΕΚΑΚΗ

Η ιστορία μας ξεκινάει στο αγρόκτημα του κυρ Γιακουμή. Όλα τα ζώα ήταν στενοχωρημένα γιατί χάθηκε ξαφνικά ο κυρ Μέντιος ο γερο γάιδαρος. Μετά από πολύωρες συζητήσεις, ο Αράπης και ο Κοκκινοτρίχης τα δύο άλογα, η κυρά Κανέλα η αγελάδα, η Γκριζούλα η κατσίκα και ο Ντικ ο σκύλος, αποφάσισαν να πάνε στο δάσος να βρούνε το φίλο τους.
Στο δάσος πέρασαν πολλές περιπέτειες ώσπου βρήκαν την κυρά Φιφή τη νυφίτσα, που τους είπε ότι κάπου είδε ένα γάιδαρο δεμένο. Τον είχε δέσει το αφεντικό του και έφυγε.
Όμως όταν πήγαν εκεί τα ζώα, αντυκρυσαν ένα νεαρό γάιδαρο, το Ντορή ο οποίος είχε συναντήσει το φίλο τους. Τους είπε ότι ήταν εξαντλημένος και πεινασμένος και τον βοήθησε.
Αφού τους διηγήθηκε όλα όσα πέρασε ο κυρ Μέντιος, ο Ντορής οδήγησε τους φίλους του στον κυρ Μέντιο.
Μόλις τον είδαν οι πέντε φίλοι συγκινήθηκαν και δεν έκρυψαν τη χαρά τους.
Μετά από λίγη ώρα όμως ο κυρ Μέντιος πέθανε χαρούμενος και τα υπόλοιπα ζώα αποφάσισαν να μη γυρίσουν στο κτήμα. Ήθελαν να ζήσουν μόνα τους γιατί ο κυρ Γιακουμής ήταν κακό αφεντικό. Έτσι συνέχισαν τη ζωή τους ελεύθεροι μέσα στο δάσος.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο ένιωσα συγκίνηση και κατάλαβα πόσο σημαντικό πράγμα είναι να έχεις αληθινούς φίλους. Εκτός απ' αυτό πρέπει να αγαπάμε τα ζώα και να μην τα φερόμαστε με άσχημο τρόπο.


Το βιβλίο αυτό το διάβασε και έγραψε την περίληψή του η Χρύσα Μαλτέζου, μαθήτρια της Ε΄τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: