Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ του Ο. ΧΕΝΡΥ

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα φτωχό ζευγάρι και έμεναν σε ένα παλιό σπίτι με παλιά πράγματα. Τα λεφτά που είχαν ήταν ένα δολάριο και ογδοντά επτά σεντς. Δεν μπορούσαν να πάρουν τίποτα. Η Ντέλα , η νοικοκυρά του σπιτιού πήγε μια μέρα στο μπακάλη να ψωνίσει, αφού βέβαια είχε κάνει πρώτα τους υπολογισμούς της .
Παραμονή Χριστουγέννων και η Ντέλα ήθελε να κάνει ένα δώρο στον άντρα της τον Τζιμ. Ο Τζιμ είχε ένα αγαπημένο ρολόι και η Ντέλα αποφάσισε να του κάνει δώρο μια αλυσίδα για το ρολόι του. Η Ντέλα κούρεψε τα μακρία μαλλιά της και πήρε λεφτά για να την αγοράσει. Ο άντρας της ήθελε κι αυτός να της αγοράσει ένα δώρο που ήταν κοκαλάκια για τα μαλλιά και πούλησ ετο ρολόι του για να μπορέσει να της τα αγοράσει. Όταν γύρισε ο Τζιμ στο σπίτι είδε τη Ντέλα και στεναχωρήθηκε. Του ζήτησε το ρολόι του αλλά αυτός δίστασε να της το δώσει. Τελικά αγκαλιάστηκαν, αντάλλαξαν τα δώρα τους κι έζησαν ευτυχισμένοι γνωρίζοντας ότι η αληθινή αγάπη βρίσκεται στην καρδιά των ανθρώπων και όχι στα υλικά αντικείμενα.


Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Διαβάζοντας το βιβλίο αυτό στεναχωρέθηκα και συγκινήθηκα ταυτόχρονα γιατί και οι δύο νέοι θυσίασαν αγαπημένα τους αντικείμενα για να ευχαριστήσουν ο ένας τον άλλον.

Το βιβλίο αυτό το διάβασε και έγραψε την περίληψή του η Λίνα Κεφαλά, μαθήτρια της Ε΄τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: