Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΟΜ ΣΟΓΙΕΡ του ΜΑΡΚ ΤΟΥΕ'Ι'Ν

Ο Τομ Σόγιερ ήταν ένα άτακτο παιδί που ζούσε με τη θεία του την Πόλυ και τον αδελφό του Σιντ, ο οποίος ήταν πολύ ήσυχος.
Ο Τομ μπλέκει συνέχεια σε περιπέτειες. Μάλιστα, μια μέρα είπε στη θεία του ότι είναι άρρωστος και δεν θα πάει σχολείο και όταν η θεία του του έδωσε παυσίπονο, αυτός το έδωσε στο γάτο. Ο γάτος τότε άρχισε να τρέχει σαν τρελός.
Στη συνέχεια ερωτεύεται τη Μπέκι, με την οποία θα πάνε πικ-νικ. Εκεί κατά τύχη θα δουν κάποιους ληστές να κρύβουν ένα σεντούκι μέσα σε μια σπηλιά. Στη συνέχεια, αφού οι ληστές έφυγαν, ο Τομ και ο φίλος του ο Χοκ Φον πήραν το σεντούκι που μέσα είχε χρήματα. Έτσι τα δυο παιδιά έγιναν πλούσια χωρίς όμως στη συνέχεια να αφήνουν ευκαιρία για περιπέτεια να πάει χαμένη.Τελικά η αταξία του Τομ του βγήκε σε καλό.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο κατάλαβα ότι το να είσαι άτακτο παιδί δεν είναι κακό πράμα αρκεί να μην κάνεις κακό στους άλλους.Κάθε φορά που ο Τομ έκανε αταξίες, αγωνιούσα και γω μαζί του. Δεν πρέπει λλοιπόν να κάνουμε αταξίες γιατί δεν μπορούμε να κρυφτούμε από κανέναν.

ΧΡΥΣΑ ΜΑΛΤΕΖΟΥ-ΣΤ΄ΤΑΞΗ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μπραβο χρυσα πολυ ωραια πρριλιψη καλα συνταγμενη αλλα μπορουσες να κρατησεις και ενα μυστηριο ωστε οι αναγνωσες του να εχουν και μια περιεργεια κατα τα αλλα το βιβλιο το προσεγισες καταπληκτικα συνχαριτηρια και επισης πολυ ωραια ηταν και τα λογια που εγραψες για το βιβλιο και σε μια προταση γραφεις οτι καθε φορα που ο τομ εκανε αταξιες αγωνιουσες και εσυ αυτο διχνει οτι οταν το διαβαζες ηταν σαν να ησουν και εσυ μεσα και αυτο διχνει οτι καταλαβες την ενοια του βιβλιου και αυτο ειναι πολυ σημαντικο και παλι μπραβο πολυ ωραια περιλιψη