Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

ΟΛΙΒΕΡ ΤΟΥΙΣΤ του ΚΑΡΟΛΟΥ ΝΤΙΚΕΝΣ

Ήρωας της ιστορίας μας, σ' αυτό το βιβλίο,είναι ο Όλιβερ Τουίστ. Ο Όλιβερ μεγάλωνε σε ένα φτωχοκομείο ορφανός και βίωσε από μικρός την εγκατάλειψη.
Λόγω της κακής μεταχείρισης που είχε εκεί και επειδή ήθελαν να τον πουλήσουν, αναγκάστηκε να φύγει για το Λονδίνο.
Πίστευε ότι εκεί θα βρει την τύχη του. Στο δρόμο συνάντησε ένα αγόρι, τον Τζακ που τον βοήθησε να φτάσουν στο Λονδίνο. τον πήγε σε ένα ερειπωμένο σπίτι όπου συνάντησαν κι άλλα φτωχά παιδιά και έναν κύριο Φάγκιν που ήταν το αφεντικό τους. Αυτός έβαζε τα παιδιά να κλέβουν. Ο Όλιβερ πέρασε πολλές περιπέτειες. Μια μέρα πήγαν να ληστέψουν ένα πλούσιο σπίτι και σε μια συμπλοκή ο Όλιβερ τραυματίστηκε. Τότε οι δύο κυρίες του σπιτιού τον βοήθησαν να γίνει καλά.
Ο κύριος Μπάνλοου, ένας καλός κύριος που είχε βοηθήσει παλιότερα τον Όλιβερ, τον πήρε κοντά του και βοήθησε να συλλάβει η αστυνομία τον Φάγκιν.
Ο Όλιβερ επιτέλους μετά από πολλά βάσανα, κοντά στον κύριο Μπάνλοου βρήκε την οικογένεια που ποτέ δεν είχε.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο συγκινήθηκα πολύ και συμπάθησα πολύ τον Όλιβερ. Κατάλαβα όμως ότι και στις μέρες μας υπάρχουν άνθρωποι που εκμεταλεύονται φτωχά και ορφανά παιδιά. 'Ομως η πολιτεία πρέπει να μεριμνήσει ώστε να σταματήσει αυτό το πράγμα και όλα τα παιδιά να βιώνουν τη στοργή και την αγάπη και όχι την εκμετάλευση.

Το βιβλίο αυτό το διάβασε και έγραψε την περίληψή του η Χρύσα Μαλτέζου, μαθήτρια της Ε΄τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: