Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΣΕΠΗ ΤΗς ΧΟΠΛΑΣ της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΤΖΩΡΙΔΟΥ

Μια φορά ήταν ένα κοριτσάκι που το έλεγαν χόπλα και ήταν καγκουρό.Πρίν φύγει για το σχολείο κοιτούσε κάτω απο υο κρεβάτι τησ για να δεί αν ήταν ακόμα εκεί το χάρτινο κούτι με τους θησαυρους,το κούτι αυτό το αγαπούσε πάρα πολύ κλαι δεν θα το άλλαζε με τίποτα. Κάποιοι απο τους μαθήτες τησ είναι ο μπίλι,η ρόζι,ο όλι,η Φίφη,η Λίζα, ο Άρης,η Ματίνα, Ο Πέτρος και η Έλσα.
Η χόπλα πριν χτυπήσει το κουδούνι αφήνει την σάκα της αλλά στο θρανιό του Όλι βλέπει μία πολύ ωραία γόμα και χωρίς δέυτερη σκέψη την βάζει μέσα στην τσέπη της.Ο Όλι στεναχωρήθηκε πάρα πολύ.Η Χόπλα βάζει την γόμα στο κουτί του θησαυρού. Το ίδιο έγινε και με τον Μπίλι με ένα στυλό και με τον Άρη με ένα μεγεθυντικό φακό και οι δύο κατηγορούσαν την Έλσα άδικα.
Ο μεγεθυντικός φακός έπεσε απο την τσέπη της Χόπλας και όλοι τότε κατάλαβαν την αλήθεια.Η δασκάλα πυ ήταν φώκια κάθησε και μίλησε με την Χόπλα και της εξήγησε πως αυτό δεν ήταν σωστό.
Η χόπλαεπέστρεψε τα πράγματα και επειδή δεν το ξαναέκανε για αντάλαγμα και δώρο γενεθλίων της έδωσαν πολύ ωραία δώρα και ένα σεντούκι για τους θησαυρούς της.

Κατάλαβα πως το να κλέβεις δεν είναι σωστό γιατί χάνεται και η εμπιστοσύνη και μετά ότι θέλουμε το ζητάμε απο τους γονείς μας.

ΛΙΝΑ ΚΕΦΑΛΑ ΣΤ ΤΑΞΗ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά καλησπέρα,
Μόλις διάβασα την περίληψή σας για το βιβλίο μου και χαίρομαι πολύ που το διαβάσατε και που με λίγα λόγια γράψατε την ιστορία της Χόπλα, αλλά και αυτό που ήθελα εγώ να πω γράφοντάς την, δηλαδή για το πόσο σημαντική είναι η εμπιστοσύνη, ειδικά με τους πιο κοντινούς μας ανθρώπους.
Ελπίζω να συνεχίσετε να διαβάζετε και να κάνετε πολλά ταξίδια με τη φαντασία σας μέσα από τις σελίδες των βιβλίων.
Πολλά φιλιά,
Κατερίνα Τζωρίδου

Τάξεις Ε΄-Στ΄ είπε...

Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια. Μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε το εξωσχολικό διάβασμα και να το αξιοποιήσουμε σαν μια δημιουργική δραστηριότητα.